Siit leiad meie klientide seas enim esinevad küsimused

Kas sidrunid on tõesti aluselised, kui nad on nii hapud?

Sidrunid on väga hapud, aga nende jääk on organismis lagunemisel aluseline. Sidrunid sisaldavad sidrunihapet ja neis on rohkelt kaaliumi, magneesiumi ja naatriumi. Nendel mineraalidel on omakorda väga suur aluseline efekt kehale. Sama efekti ei oma aga nt apelsinid, kuna nad sisaldavad rohkem suhkrut. Viimane neutraliseerib aluselised mineraalid ja tekitab kehas happelise keskkonna. Sama juhtub enamike magusate puuviljade söömisel.

Kas ma puuvilju tohin süüa?

Kui Sa soovid teha organismi täieliku puhastamise kuuri, nt 1-2-nädalat, siis tasub kõrget happelist jääki andvad toiduained menüüst välja jätta, sh ka magusad puuviljad nt maasikad, arbuus jms.
Igapäevaselt tervislikult toitudes on puuviljad menüüs siiski omal kohal, kuid ka nendega tasub piiri pidada. Olgugi et puuviljad on kasulikud, sisaldavad need fruktoosi ehk puuviljasuhkrut ja kõik suhkrud – glükoos, sukroos või mis iganes “-oos” lõpuga ained – annavad lagunedes happelise jäägi. Kasulikud on need kiudainete, vitamiinide ja mineraalide sisalduse tõttu.

Puuvilju tasub süüa vastavalt aastaajale ja kinni pidada päevasest soovitatavast kogusest. Kõige aluselisemad puuviljad on sidrunid, laimid ja greip.

Puuviljasuhkur on ju looduslik, seega hea?

Aluselise toitumise seisukohalt mitte – suhkur on suhkur. Pole tähtis, kus kohast see tuleb, vaid kuidas see mõjub keha aluselisele keskkonnale. Olgu selleks fruktoos, glükoos, õun, mesi või šokolaadikook – kõik need muudavad keha happeliseks. Suhkrul on keha aluselisusele hävitav efekt, seega tasub neid tarvitada pigem vähe.

Kuidas happeline toitumine minu kehakaalu mõjutab?

Keha on oma olemuselt aluseline ja enamik tervisehädasid on tingitud just sellest, et keha on liigselt happeline. Kui Sinu keha on liigselt happeline, kipub ta rasvu talletama, et kaitsta Sinu peamisi organeid. Samas muutub keha võimetuks teiste, liigselt happelise toidu söömisest tekkivate rasvade protsessimisel. Aluselisuse poole pürgides need rasvad kaovad kiiresti – samamoodi on ka tselluliidiga.

Kui Sa tarbid:

  • värsket salatit;
  • juurvilju, aedvilju;
  • pähkleid ja seemneid;
  • tervislikke rasvu;
  • ohtralt vett
  • jne;

.. ja väldid:

  • suhkruid
  • transrasvu
  • šokolaadi
  • kartulikrõpse
  • magusaineid
  • alkoholi

… peaks kaal alanema hakkama.

Kas mu keha saab minna ka liiga aluseliseks?

Saab küll, aga seda on väga-väga raske saavutada! Seega ei tasuks muretseda. Sinu keha toodab pidevalt happeid  ja seetõttu on oluline, et me keskenduks 80/20 toitumisele, et neid happeid neutraliseerida.

Mis juhtub, kui ma tarbin 4 soola lisandit rohkem kui päevaseks normiks ette nähtud?

4 soola toidulisandi päevase normi ületamine ei too endaga kaasa tervisele ohtlikke nähte, ent soovitame piirduda siiski ette nähtud annusega.

Kui pikalt ma peaksin 4 soola toidulisandit tarbima?

4 soola toidulisandi tarbimisest võiks saada Sinu igapäevane harjumus. Hea tervise ja enesetunde saavutamiseks on oluline, et keha oleks kogu aeg tasakaalus.

Millises vanuses lastele võib 4 soola toidulisandit anda?

Ka laste keha pH-tase on mõistlik hoida tasakaalus. 4 soola toidulisandit võib anda lastele vanuses 4+ eluaastat. Soovitatav kogus on 1 lusikatäis pulbrit 1-2 korda päevas.

Olen kuulnud, et 4 soola toidulisandi võtmisel viirushaiguse esmaste sümptomite esinemisel, võib haigusest pääseda. Kas see on nii?

Ilmselt oled kuulnud ka seda, et mitmeid haigusi põhjustavad bakterid. Tegelikult ei põhjusta organismi sattuvad bakterid ise haigusi. Need muutuvad organismis haigusteks juhul, kui sealne keskkond on happeline. Seepärast on soovitatav kanda hoolt selle eest, et keha pH-tase oleks tasakaalus.